Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Plan Z



Κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα γράφεται αυτό που σε λίγες δεκάδες χρόνια ο κόσμος θα το αποκαλεί Ιστορία. Οι οριακές στιγμές και καταστάσεις είναι αυτές που δρομολογούν βίαια γεγονότα. Και ασφαλώς οι Ευρωπαίοι εφόσον τους δόθηκε ο χρόνος, ετοιμάστηκαν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αφού η πολιτική ηγεσία που μας έβαλε στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης, η τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνηση των ημερών μας στην Ελλάδα, παρέδωσε «γη και ύδωρ» προς κάθε αξιωματούχο...

Ουδείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ελληνικό κράτος είχε και συνεχίζει να έχει αγκυλώσεις. Σοβαρά προβλήματα, δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις που μόνο αρωγός δεν στέκονται στους πολίτες του. Ωστόσο αυτή η τρομακτική ισοπέδωση της κοινωνίας, η απαξίωση της πολιτικής, και κυρίως η στέρηση ονείρων από τους νέους, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα θετικό στη χώρα.

Την ώρα που σε βυθίζουν για να σε πνίξουν ή παίρνεις όσους περισσότερους μπορείς μαζί σου, ή αυτοί θα γελάνε με την κατάντια σου. Και το κακό δεν είναι ότι σχεδόν πνιγήκαμε άνευ όρων, αλλά τώρα που ανασαίνουμε βιαστικά μήπως και βρούμε σταθερή αναπνοή, μήπως και ξαναβρούμε μέσα κάτι από ζωή, πάλι είμαστε σε θέση να κάνουμε ακριβώς τα ίδια λάθη. Μυαλό δεν βάλαμε, δεν σκεφτήκαμε, δεν καταλάβαμε. Δεν διορθώσαμε τίποτα! Ούτε οι πολίτες, ούτε οι πολιτικοί... Αυτοί είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου