Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τίποτα το Χρυσό δεν κρύβει η Αυγή

Αν είσαι από εκείνους που ψήφισαν και ψηφίζουν φασίστες, είσαι εσύ ο ίδιος φασίστας και μάλλον δεν χρειάζεται να διαβάσεις τα παρακάτω. Είσαι εσύ ο ίδιος που στην Αμερική θα έδερνες τους μαύρους, που στην Γερμανία θα κυνηγούσες Εβραίους, που στην Ουγκάντα θα σκότωνες ομοφυλόφιλους, όχι από κάποια ανωτερότητα του εσωτερικού σου κόσμου αλλά από το μίσος σου για το εκ φύσεως διαφορετικό. Μίσος που άφησες να θρέψει την ψυχή σου.

Αν πάλι νομίζεις ότι με την Χρυσή Αυγή θα «τιμωρήσεις» κάποιους, λησμόνησες ότι δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι! Δεν είναι τηλεοπτικό σόου για να διώξεις αυτόν που δεν σου αρέσει. Ξέχασες πως οφείλεις να ψηφίσεις εκείνους που θεωρείς ότι μπορούν να σου προσφέρουν κάτι καλύτερο.

Αν πάλι είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο φασισμός παίρνει τέτοια ποσοστά στην Ελλάδα ας σκεφτείς σε ποιες περιοχές τα παίρνει... Η ιδεολογία τους θα έπρεπε να είναι πιο «προσιτή» σε ακριτικές περιοχές, στα σύνορα. Και όμως στην Αθήνα στηρίζονται. Αυτοί κάνανε ένα βήμα περισσότερο. Δεν ποντάρανε σε τεχνικές πολώσεις, ούτε στον φόβο. Μόνο στο μίσος. Στο μίσος μας για ό,τι δεν μας μοιάζει.

Όλοι έχουμε έναν φασίστα μέσα μας και πρέπει να τον θάψουμε στο βούρκο που θέλει να μας ρίξει. Διότι στο τέλος ο φασισμός στρέφεται κατά του ίδιου του εαυτού μας!

Πόσες ανατολές να έχεις δει; Πόσα ηλιοβασιλέματα; Βρήκες την θλίψη, την απογοήτευση, τα δάκρυα; Ένιωσες την ελπίδα να φουντώνει μέσα σου, να πεισμώνεις; Αφουγκράστηκες ποτέ την ήρεμη δύναμη του ανέμου; Τίποτα το χρυσό. Τίποτα το ένδοξο. Μόνο μια ζωή για να επιβιώσεις.


Κι εσύ νομίζεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου