Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Παιδεία... Αρχή και Τέλος!


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την βόμβα στο Πατήσια και το θάνατο ενός παιδιού, οι ηλίθιες απόψεις στην τηλεόραση δίνουν και παίρνουν! Πλήρης αποπροσανατολισμός!! Όλοι καταλήγουν να λένε πως χρειάζεται αστυνόμευση... Μήπως να βγάλουμε και τα τανκς έτσι για επιπλέον ασφάλεια και τάξη;;; Τρομοκράτης δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι. Και η τρομοκρατία έχει πολλά επίπεδα...
Λένε πως οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως τελευταία καθότι η αστυνομία είναι άφαντη... Να το θέσω αλλιώς το θέμα. Αν ο φόνος ΔΕΝ ήταν ποινικό αδίκημα. Αν δεν τιμωρούνταν από την δικαιοσύνη, θα υπήρχε κάτι που να μας εμποδίζει από το να δολοφονούμε ο ένας τον άλλον;; Μάλλον αυτό το κάτι ακούει στις λέξεις ‘ανθρωπιά’, ‘συνείδηση’, ‘σεβασμός’. Αυτές τις έννοιες -που ΔΕΝ τις έχουμε έμφυτες, αλλά χρειάζονται χρόνο και καλλιέργεια- τις μαθαίνουμε στο σχολείο... Αυτές θα πρέπει να αναπτύξουμε. Όταν μία κοινωνία οδεύει προς τον πάτο, κύρια αιτία είναι η Παιδεία της! Και κύριο συστατικό της πέρα από τα βιβλία είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί!! Όταν η πολιτεία και η κοινωνία καταλάβει πως τα πάντα είναι θέμα παιδείας, τότε ίσως αυτός ο τόπος πάει καλύτερα. Μέχρι τότε; Η αναξιοκρατία, οι αρεστοί, τα ρουσφέτια, οι εγκληματίες, και εν τέλει ο κωλοχαρακτήρας μας, καλά θα κρατούν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου