Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Παπάς... Λειτούργημα ή επάγγελμα;;

Μήπως επιτέλους οι παπάδες και οι εκκλησίες τους, να αφήσουν την πολιτική στους πολιτικούς, και αυτοί να κοιτάξουν να μπουν στο Βασίλειο του Θεού; Αν υπάρχει κόλαση βάζω στοίχημα ότι εκεί θα καταλήγουν οι περισσότεροι κληρικοί! Ας κοιτάξουν λοιπόν τα του οίκου τους και ας αφήσουν τα άλλα.

Πώς είναι δυνατόν η κάθε εκκλησία να έχει λόγο για όλα;; Πως είναι δυνατόν να βλέπουμε παχύσαρκους -ορθόδοξους- κληρικούς την στιγμή που η ίδια η εκκλησία μιλάει για εγκράτεια και νηστεία; Πως είναι δυνατόν να βλέπουμε κληρικούς να βρίζουν δημοσιογράφους την στιγμή που motto της εκκλησίας είναι το ‘αγαπάτε αλλήλους’;; Πως είναι δυνατόν μετά από κάθε λειτουργία να κάνουν κήρυγμα στα γιδοπρόβατα από κάτω, την στιγμή που οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν αυτά που λένε;; Μεμονωμένα περιστατικά θα πείτε; Κοινό μυστικό θα έλεγα καλύτερα...

Οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ανθρώπου για μία καλύτερη ζωή... Οι κληρικοί εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι δυνατότερο από τον ίδιο. Η δεύτερη αυτή εκμετάλλευση είναι η χείριστη!!

Αν υπάρχει Θεός βλέπει... Και αυτοί που Τον επικαλούνται και λειτουργούν υπό το όνομά Του, θα έπρεπε να σκέφτονται διπλά τις πράξεις τους...

1 σχόλιο:

  1. Ο Θεός και υπάρχει και βλέπει και δικάζει όταν έρθει η ώρα του καθενός μπορεί να αργεί αλλά δεν λεισμονεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή