Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 – Η επόμενη μέρα


Ιστορικές αλλαγές της μίας νύχτας ή το αύριο θα βρει μια αριστερή κυβέρνηση στη χώρα; Τα μηνύματα των εκλογών είναι από πάρα πολλά έως και κανένα! Η διάθεση τιμωρίας του εκλογικού σώματος έδωσε 6,97% στην ναζιστική χρυσή αυγή (link), την στιγμή που οι εξωτερικοί παράγοντες ζητούν από τη χώρα το αυτονόητο, να σεβαστεί δηλαδή η όποια κυβέρνηση, τις υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης.... (link)

Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να συμπεριλάβει το χάος, μόνο την ανησυχία και την ανασφάλεια μιας ολόκληρης κοινωνίας που επί 2,5 χρόνια εν μέσω πολιτικών κυβιστήσεων αναζητεί «καλύτερες ημέρες». Τα προβλεπόμενα που ορίζει το σύνταγμα θα γίνουν, δίχως χάος. Τρεις διερευνητικές εντολές που αν κάποιος δεν υποχωρήσει σημαντικά στις θέσεις του, θα φέρουν νέα εκλογική αναμέτρηση. Θα φέρουν νέα λαϊκή ετυμηγορία για το ποιος είναι αυτός που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και κυρίως με ποιον τρόπο θα το επιτύχει αυτό.

Για ακόμη μία φορά η αριστερά αδυνατεί να ενωθεί και θα αναλάβει κυβερνητικό έργο. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις επόμενες αν υπάρξουν εκλογές, θα πρέπει να γίνει σαφές από το κάθε κόμμα που επιδιώκει την εξουσία ποιοι είναι οι στόχοι του. Ο ελληνικός λαός επιτέλους θα πρέπει να συμμετάσχει μαζικά, για να αποφασίσει τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε και η πλειοψηφία ας αποφασίσει ότι την εκφράζει. Η ψήφος οφείλει να είναι ψήφος επιλογής και όχι διαμαρτυρίας!

Την στιγμή που στην Ελλάδα γεννιέται μία «ειρηνική επανάσταση», στην άλλη όχθη του ατλαντικού οδεύουν στον δρόμο των περικοπών... (link)

Όσο η κατάσταση είναι συνταγματικά ελεγχόμενη κανένα χάος δεν θα βρει την χώρα. «Υπάρχει οξυγόνο στην επιφάνεια!» και εκεί μπορούμε να αναπνεύσουμε και πάλι ... ελέυθεροι...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου