Στης ψυχής το έρεβος

Μη περιμένετε σε αυτό το blog να διαβάσετε αλήθειες και πραγματικά γεγονότα με αντικειμενική ματιά. Για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών υπάρχουν τόσοι φωστήρες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εδώ ζουν μονάχα σκόρπιες σκέψεις και ανυπόστατοι προβληματισμοί!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οι κυβερνήσεις πέφτουν, μόνο αν υπάρχει λόγος...

http://www.newsblog.gr/?p=31137

Αυτό το παραμύθι, κατά καιρούς το έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Αλήθεια, αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα πως όταν δεν ψηφίζεται κάποιος κυβερνητικός νόμος, η κυβέρνηση πέφτει; Το Σύνταγμα περιέχει την Αρχή της Δεδηλωμένης. Η μοναδική περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση, είναι αν στην Βουλή οι βουλευτές δεν της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης! (περισσότερα για την αρχή της δεδηλωμένης εδώ)

Σε μία Δημοκρατία ο κάθε Βουλευτής (και όχι βολευτής...) θα έπρεπε να ψηφίζει κατά συνείδηση και ΟΧΙ κομματικά! Αν συμφωνεί με ένα νομοσχέδιο, ή με κάποια τροπολογία, πρέπει να την ψηφίζει, όποια πολιτική δύναμη και αν την εισηγείται! Αλλά αυτό θα συνέβαινε σε μία αληθινή Δημοκρατία...

Λοιπόν, ας αφήσουν -και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι- την οδό του φόβου. Ο πολίτης πρέπει να έχει κριτική θέση και άποψη επί των πραγμάτων, και όχι να διαφωνεί σε όλα από πεποίθηση ή να συμφωνεί σε όλα από αδιαφορία. Ο πολίτης πρέπει να ψάχνεται για να μην μπορούν να τον παραμυθιάσουν... (αν και τα μεγαλύτερα παραμύθια είναι πολύ πειστικά!)

Η επανάσταση είναι προ του πυλών για μία καλύτερη ζωή, που την έχουμε ανάγκη όλοι μας… Μα η επανάσταση του δρόμου δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Οι σπασμένες βιτρίνες, οι καμένοι κάδοι, το ξύλο αστυνομικών-'επαναστατών' δεν οδήγησε και δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά! Χρειάζεται μία πνευματική επανάσταση. Μία αφύπνιση του πνεύματος.

Ένα καλύτερο αύριο, έχει ανάγκη τον Ενεργό Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου